Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΒΑΡΙΕΣ ΦΑΝΕΛΕΣ ΣΤΗ ΄Β ΕΘΝΙΚΗ. ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ?

Ο Ο.Φ.Η κατά 90% πέφτει (είναι και το πείσμα το Κρητικό, που έχει πάντα τον τελευταίο λόγο). Γινόμαστε λοιπόν μάρτυρες για πρώτη φορά (τουλάχιστον για 2 μάτια που λειτουργούν 21 χρόνια και βλέπουν μπάλα 10) του υποβιβασμού μιας βαριάς φανέλας στη ΄Β Εθνική. Λογικό να εξεγείρονται οι οπαδοί, λογικό -μέχρι ένα σημείο- να χαίρονται οι αντίπαλοι. Πολύ πιθανό, αν δεν αλλάξουν ορισμένα πράγματα, ανάλογη πορεία να ακολουθήσει κι ο Ηρακλής και ευτυχώς που την έχει γλιτώσει μέχρι τώρα, όπως και άλλες ομάδες (σαφώς εύχομαι να μην πέσει). Έρχεται όμως η καταστροφή? Όχι. Κατηγορηματικά.
Αρχικά, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιλυθούν πιθανά οικονομικά προβλήματα, ειδικά όταν μιλάμε για ομάδες με ισχυρή οπαδική βάση. Τα συμβόλαια θα λυθούν ή θα μειωθούν, θα δωθεί χώρος σε νέα παιδιά -μικρά συμβόλαια δηλαδή- ενώ ο μαζοχισμός των Ελλήνων δεν αμφισβητήθηκε ποτέ από κανέναν. Στο γήπεδο θα πηγαίνουν, ακόμη και στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Στην πουστιά, μπορεί να βρεθεί και κανένας νέος ιδιοκτήτης, όπως με τον Αστέρα Τρίπολης και να φέρει την Ανάσταση. Η ομάδα μπορεί να αποκτήσει μία νέα, ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα. Στροφή στις Ακαδημίες προτείνω, αρκετά θρέψαμε Αφρική, Βαλκάνια και πρώην ανατολικό μπλοκ. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει πως με σωστά πρόσωπα στο τιμόνι ο Ο.Φ.Η -και ο κάθε Ο.Φ.Η- δεν θα επιστρέψει ισχυρότερος?
Άσε που τα τελευταία χρόνια, οι ομάδες που ανεβαίνουν από τη ΄Β είναι που δίνουν ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Λεβαδειακός, Αστέρας, Πανθρακικός κλπ. Και μην ακούσω ότι οι οπαδοί δεν έχουν υπομονή! Αντέχουν δηλαδή οι Ηρακλειώτες να βλέπουν τον Ο.Φ.Η να παραπαίει, οι Ηρακλειδείς την ομάδα να αλλάζει μάξιμουμ 3 πάσες, και δεν αντέχουν τη ΄Β?
Αφού υπάρχει ακόμα ελληνικό πρωτάθλημα, υπάρχει και υπομονή. Να την επιστρατεύσουμε λέω, όχι να την εξαντλήσουμε. Η Λάρισα και ο Εργοτέλης αποτελούν καλά παραδείγματα για να ακολουθήσουν ορισμένοι...

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!

Να λοιπον που φτασαμε στο σημειο να εχει η εκπομπη και το προσωπικο της blog!
Πιστευω οτι δινεται στους ακροατες της εκπομπης η δυνατοτητα να εκφρασουν ελευθερα τη γνωμη τους για οποιοδηποτε θεμα!Δινεται η ευκαιρια σε καθε γαυρο,βαζελο,αεκτζη,παοκτζη,αρειανο,ηρακλειδεα(που φτασαμε) να σχολιαζει την ομαδα του,τους αλλους,τη διαιτησια(εθνικο σπορ) και ο,τι αλλο του ερθει στο μυαλο!Με αυτον τον τροπο,εκτος των αλλων,θα εκτεθειτε και στα ματια ολων των υπολοιπων!!!!
Αυτα για αρχη!Ελπιζω η προσπαθεια που θα γινει να βρει αντικτυπο!Αν και μελος της ΠΙΤΣΑΣ-ΜΠΥΡΑΣ-ΜΠΑΛΑΣ θα θελα να δωσω συγχαρητηρια στους εμπνευστες της ιδεας περι blog,δηλαδη τον allenatore Gianni και τον μυρουδια,Κοσμα!

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ!

Πριν από έξι μήνες περίπου βγήκε στον αέρα μια ραδιοφωνική εκπομπή που έμελλε να ταράξει τα νερά στον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, και όχι μόνο. Έπειτα από μονολόγους, συζητήσεις, παρεμβάσεις, συνεντεύξεις και παρεξηγήσεις, αλλά πάνω απ' όλα διάθεση να ακούσουμε οπαδούς όλων των ομάδων, αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε καλύτερα την ελληνική πραγματικότητα και πλέον αποστολή είναι όχι απαραίτητανα αλλάξουμε τη νοοτροπία ορισμένων, αλλά να τους προβληματίσουμε, να τους ενημερώσουμε, να τους διασκεδάσουμε. Ακόμη πιο πολύ όμως να προβληματιστούμε, να ενημερωθούμε, να διασκεδάσουμε. Καλώ όποιον θεωρεί ότι έχει γνώσεις, ανησυχίες, χιούμορ ή γνωριμίες να κατακλύσει το blog με posts. Γιατί τελικά, όσο Manager και να 'χεις παίξει, δεν ξέρεις τα πάντα για το ποδόσφαιρο...

Και να μην ξεχνάμε, πώς άρχισαν όλα:
ΠΙΤΣΑ ΜΠΥΡΑ ΜΠΑΛΑ
κάθε Δευτέρα 22.00 - 00.00 @ ΡΟΔΟΠΗ FM 95,5
www.radiorodopi.gr

Όπως λέει κι ο Νίκος: ¨Προσδεθείτε και... απογειωνόμαστε!¨ (Γραφικό, αλλά τι να κάνουμε...)