Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ.....

ΕΛΕΟΣ!Χθες το βραδυ ειδα στο ονειρο μου τον Χαριστεα να κοντρολαρει υποδειγματικα την μπαλα,να περναει σαν σταματημενους δυο Ισραηλινους αμυντικους και να πετυχαινει γκολ!
Βεβαια μια τετοια σκηνη ΜΟΝΟ στα ονειρα μου θα μπορουσα να δω!Οπως σωστα καταλαβατε, το σημερινο μου αρθρο εχει να κανει με την εθνικη μας ομαδα που χθες απεδρασε με την ισοπαλια(1-1)απο την δυσκολη εδρα του Ισραηλ!
Ας ξεκινησουμε με τα θετικα!Το Χ σε μια τετοια εδρα αποτελει θετικο αποτελεσμα,απο τη στιγμη μαλιστα που και η Ελβετια εφερε ισοπαλια στο συγκεκριμενο γηπεδο πριν λιγους μηνες(2-2)..Επισης,πρεπει να σταθουμε στον θετικοτατο Γκεκα που περαν του γκολ που σημειωσε αποτελουσε διαρκη πηγη κινδυνου για την (μετρια,ειναι αληθεια) ισραηλινη αμυνα!Βεβαια,ο Φανης αντεξε περιπου 70 λεπτα καθως απο τον Γεναρη που μεταπηδησε στην Πορτσμουθ δεν εχει αγωνισει ουτε 1 δευτερολεπτο!!Πραγματικα πρεπει να ψαξω πολυ για να βρω καποιο αλλο θετικο στοιχειο για την εθνικη μας!Θα αναφερθω παντως στην ανοδο του Γιουρκα που βλεπουμε ξανα να επιχειρει επελασεις απο τα δεξια...(Πολυ μας ελειψαν)
Και παμε τωρα στον βασιλια Οττο!Ο Ρεχαγκελ εχει κολληματα,αυτο το γνωριζουμε... Εξαλλου δεν ειναι ο μονος προπονητης,οι αποφασεις του οποιου ξενιζουν τον απλο φιλαθλο!
Η εμμονη του ομως με τον Χαριστεα,που δεν επιτρεπεται να γινει ουτε αλλαγη,δεν εχει προηγουμενο!Θα πω κι εγω βεβαια οτι ο Αγγελος χρησιμοποιειται σε λαθος θεση!Ο ανθρωπος ειναι ενας καλος κεφαλοσφαιριστης,ενας επιθετικος περιοχης και σε καμια περιπτωση δεν μπορει να αγωνιζεται αριστερα και δεξια,αφου δεν διαθετει τριμπλα,ταχυτητα η΄σεντρα..
Απο κει και περα,η εθνικη τα περιμενει ολα στον δημιουργικο τομεα απο τον μοναδικο της ποιοτικο κεντρικο,τον Καραγκουνη..Αν αυτος δεν ''τραβαει'' αρχιζουν οι γιομες απο τον Κυργιακο,τον Δελλα και τον Αβρααμ...
Στο χθεσινο παιχνιδι ειδαμε μια εθνικη που παραταχθημε με ενα 3-6-1,με τον Τζιολη να παιρνει τη θεση του τιμωρημενου Κατσουρανη,και απεναντι της ενα Ισραηλ που βασιστηκε στις εμπνευσεις του Μπεναγιουν και του Σαχαρ!Ο Ρεχακλης εξυπνα διεγνωσε το προβλημα των αντιπαλων στα στημενα και,περαν του γκολ,ολες σχεδον οι ευκαιριες μας προηλθαν απο φαουλ και κορνερ..
Παντως αν και η Ελλαδα δεν επιασε καμια φοβερη αποδοση θα μπορουσε να φυγει με το διπλο αν ηταν πιο τυχερη και αποτελεσματικη στις φασεις των τελευταιων λεπτων...
Την Τεταρτη η νικη στην Κρητη επι του Ισραηλ και παλι ειναι κατι περισσοτερο απο επιβεβλημενη!
Και για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους,αν δεν περασει η εθνικη απο αυτον τον ομιλο,με βασικους ανταγωνιστες για την πρωτια την Ελβετια και το Ισραηλ,ισως δεν περασει ποτε σε τελικη φαση Μουντιαλ!!
Υ.Γ. Αυριο σειρα εχει η εθνικη Ελπιδων......