Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ....

Αν και αργησαμε λιγο,ηρθε η ωρα να σας ευχηθουμε καλη ποδοσφαιρικη χρονια!Αν και ακουγεται περισσοτερο σαν ευχη,παρα σαν εκτιμηση,πιστευω οτι φετος το πρωταθλημα θα μας προσφερει περισσοτερες συγκινησεις απ' οτι αλλες χρονιες..Η αισιοδοξια μου αυτη ισως να πηγαζει και απο τα καινουργια προσωπα της Superleague:Σισε,Μελμπεργκ,Κατσουρανης, Μαρεσκα,Γκρασιαν,Αμπρεου,Νεμεθ,Γκερε'ι'ρο και αρκετοι ακομα που σιγουρα ξεχνω..
Οι εκπληξεις και τα ερωτηματικα δεν ελειψαν φυσικα ουτε απο τα φετινα ροστερ!
Αρχιζοντας απο τον Ολυμπιακο,φαινεται οτι αντι να αποσυρουν τη φανελα του μεγαλου Τζολε μπερδευτηκαν και απεσυραν τη θεση που αγωνιζοταν ολα αυτα τα χρονια..Λογικη εξηγηση για την μη αποκτηση αριστερου χαφ δεν υπαρχει και μενει να δουμε τι θα σκαρφιστει ο Τιμουρ για τα παιχνιδια της Ελλαδας και κυριως της Ευρωπης,οπου φετος η κληρωτιδα χαμογελασε στους ερυθρολευκους!Για μενα,το ζητημα ειναι ποσο θα αντεξει ο Λεντεσμα,μιας και προερχεται απο φουλ σαιζον στην Αργεντινη και αν θα μπορεσει ο Γκαλετι να πετυχει τα γκολ της προηγουμενης χρονιας..Μην απορησετε αν δειτε τον Τοροσιδη να παιρνει θεση σε καποια παιχνιδια στον αξονα του κεντρου..
Ο Παναθηναικος απο την αλλη ενισχυθηκε αρκετα σε κεντρο και επιθεση αλλα στην αμυνα παρακαλαει να του βγουν οι Μπιερσμιρ και Μαρινος για να υπαρχει ισορροπια στις γραμμες.. Για το τριφυλλι υπαρχουν 2 στοιχηματα:αν θα μπορεσει να παρει τα λεγομενα ευκολα ματσακια που περυσι του στερησαν 11 ολοκληρους βαθμους και αν θα μπορεσει να εκμεταλλευτει στο επακρο το πυρηνικο οπλο -λεγε με Σισε-..Γι αυτο μην αποκλεισετε ενδεχομενη ενεργοποιηση του Κλειτον,α λα Δαρλας,καθως ο Βραζιλιανος ειναι ο μονος μαζι με τον Νινη που διαθεται την καθετη πασα..Για μενα κλειδι της επιτυχιας ειναι η αποδοση του Κατσουρανη και η παραγωγικοτητα του Λετο.Πρωτα δειγματα,θετικα!
Η ΑΕΚ ζει ακομα και μετα την αποχωρηση του Κυργιακου!Πολλες οι αποριες καθως η τυχη της θα κριθει απο το αν θα της βγουν παιχτες οπως ο Νεμεθ,ο Αραουχο και ο Λεοναρντο..Κατ' εμε,ο Γιαχιτς θα παρει αμεσως φανελα βασικου και μενει να δουμε αν θα χρησιμοποιειται στο κεντρο της αμυνας η' στα χαφ..
Στον ΠΑΟΚ ισως θα πρεπει να γινει στροφη στα νεαρα παιδια που εχουν διαθεση για μπαλα και οχι για μουρμουρα,οπως ο Κουτσιανικουλης,ο Φωτακης,ο Βιερινια και ο Μουν..Ο αποκλεισμος απο την Ευρωπη ηταν μαχαιρι στην καρδια για την ομαδα του Σαντος,ο οποιος αρχιζει και δεχεται κριτικη απο το απαιτητικο κοινο της Τουμπας..Ολα θα κριθουν απο την αμυντικη λειτουργια των ασπρομαυρων,γι αυτο δινω βαση στην επιστροφη του Κοντρερας..
Ο Αρης εχει το υλικο για να φτασει πολυ ψηλα!Μενει να δουμε πως θα το διαχειριστει ο απειρος Μαζινιο..Σιγουρα θα πρεπει να εξετασουμε κατα ποσον θα καλυφθει εκ των εσω η απωλεια του Γιαχιτς και αν ο Πιτου θα μπορεσει να ανταπεξελθει στις απαιτησεις,μιας και ειναι ο μονος καθαρος αριστερος χαφ..Πειραματα με Κοκε η' Φερναντες δυσκολα θα αποδωσουν..
Κατα τα λοιπα,ο Ηρακλης μπορει να αποτελεσει την εκπληξη της χρονιας,καθως απεκτησε παικτες με προσωπικοτητα σε θεσεις-κλειδια(Λεκι-Ντικα-Νταλα Μπονα)και ο Προτασοφ δειχνει προς το παρον θετικα δειγματα..
Περιμενω σχολια για τις παραπανω ομαδες αλλα και για αλλες που θεωρειτε οτι θα κλεψουν την παρασταση,θετικα η' αρνητικα...