Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΕΜΠΟΡΙΚΟΣ...

Γυρνώντας στα πάτρια εδάφη, έπειτα από ένα χορταστικό πέρασμα από τα γήπεδα των 8 καλύτερων της Ευρώπης, πρέπει σίγουρα να γίνει λόγος για το θέμα των ημερών: την παραμονή Βαλβέρδε. Σ' αυτούς τους μήνες που κανουμε την εκπομπή, έχω μπει αρκετά στη λογική του αθλητικογράφου (μένει να το επιβεβαιώσετε εσείς που διαβάζετε βέβαια). Τι πρέπει να λέγεται, τι πρέπει να λέγεται με τρόπο και τι καθόλου. Και επίσης, τι ¨πουλάει¨ περισσότερο, ώστε νά 'χουμε να λέμε οι καφροπαρέες. Με βάση τη σύντομη εμπειρία που έχω αποκομίσει λοιπόν, συμπαραίνω ότι ο γαύρος φέτος για τα ελληνικά δεδομένα δεν πουλάει.
Εξηγούμαι: ο Ολυμπιακός μετά τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση έκανε επαγγελματική πρόοδο. Ο Μήτρογλου έχασε εναντίον των Κυπρίων ένα κρίσιμο πέναλτι. Τη θέση του δεν την έχασε. Ο προπονητής τον στήριξε και παρέμεινε στα πλάνα, παίρνοντας και σεβαστές ευκαιρίες. Ούτε καψώνια, ούτε πρόστιμα, ούτε τίποτα. Καμία τροφή για σχόλια. Φτάνουμε μήνα Δεκέμβρη. Η ομάδα του Πειραιά βγάζει μάτια με τριάρες και τεσσάρες, ενώ ουσιαστικά έχει κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα. Και μάλιστα με τόσους βαθμούς διαφορά, που δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με το αντίπαλον δέος Παναθηναϊκό. Έτσι ρε αδερφέ, να γίνεται καζούρα. Ούτε στη διαιτησία δε μπορούμε να τα ρίξουμε, παρ' όλο που υπάρχουν σ' αυτήν μελανά σημεία.
Μετά πάμε στους παίκτες. Όλοι θυμόμαστε πως τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού είναι πολύπαθα. Από τον Ανατολάκη μέχρι τον Καστίγιο, όλοι είχαν τις κόντρες τους με τους εκάστοτε προπονητές. Φέτος τίποτα. Έχει στην αρχή της σαιζόν λίγα νεύρα ο Κοβάσεβιτς, του περνάνε (κι αν δεν κάνω λάθος ζήτησε και συγγνώμη). Πλακώνεται ο Λέτο με τον coach στην προπόνηση, και σε δυο βδομάδες όλα μέλι γάλα, ο δε Αργεντινός βασικός και αναντικατάστατος πλέον στον Πειραιά. Έπειτα έρχεται ο Βαλβέρδε. Του προσφέρουν νέο συμβόλαιο και τους γραάφει στα cohones του. Χωρίς να έχει συμφωνήσει, έρχεται και η αποτυχία στο UEFA. Κι αντί να ζητήσει ο Κόκκαλης το κεφάλι του σε πιατέλα, κάνει υπομονή! Το τελευταίο χτύπημα ήρθε σήμερα. Πάνω που παρ' όλα τα παραπάνω ο Βαλβέρδε έπαιζε κρυφτούλι, στη σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο φαίνονται να τα βρήκαν για ένα ακόμη χρόνο.
Ο λαός χρειάζεται σπέκουλα κύριοι, και ο Ολυμπιακός αλλά κυρίως ο Κόκκαλης το είχε ψωμοτύρι. Γιατί ξηγέται έτσι; Πώς θα πουλήσουν οι φυλλάδες, πως θα κάνουμε εκπομπή; Με τι καρδιά θα πάρει ο Νικολακόπουλος τέσσερις μήνες διακοπές; Έρχεται καλοκαίρι για μεταγραφές. Ας μην κινηθούμε στα ίδια...