Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΒΑΡΙΕΣ ΦΑΝΕΛΕΣ ΣΤΗ ΄Β ΕΘΝΙΚΗ. ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ?

Ο Ο.Φ.Η κατά 90% πέφτει (είναι και το πείσμα το Κρητικό, που έχει πάντα τον τελευταίο λόγο). Γινόμαστε λοιπόν μάρτυρες για πρώτη φορά (τουλάχιστον για 2 μάτια που λειτουργούν 21 χρόνια και βλέπουν μπάλα 10) του υποβιβασμού μιας βαριάς φανέλας στη ΄Β Εθνική. Λογικό να εξεγείρονται οι οπαδοί, λογικό -μέχρι ένα σημείο- να χαίρονται οι αντίπαλοι. Πολύ πιθανό, αν δεν αλλάξουν ορισμένα πράγματα, ανάλογη πορεία να ακολουθήσει κι ο Ηρακλής και ευτυχώς που την έχει γλιτώσει μέχρι τώρα, όπως και άλλες ομάδες (σαφώς εύχομαι να μην πέσει). Έρχεται όμως η καταστροφή? Όχι. Κατηγορηματικά.
Αρχικά, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιλυθούν πιθανά οικονομικά προβλήματα, ειδικά όταν μιλάμε για ομάδες με ισχυρή οπαδική βάση. Τα συμβόλαια θα λυθούν ή θα μειωθούν, θα δωθεί χώρος σε νέα παιδιά -μικρά συμβόλαια δηλαδή- ενώ ο μαζοχισμός των Ελλήνων δεν αμφισβητήθηκε ποτέ από κανέναν. Στο γήπεδο θα πηγαίνουν, ακόμη και στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Στην πουστιά, μπορεί να βρεθεί και κανένας νέος ιδιοκτήτης, όπως με τον Αστέρα Τρίπολης και να φέρει την Ανάσταση. Η ομάδα μπορεί να αποκτήσει μία νέα, ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα. Στροφή στις Ακαδημίες προτείνω, αρκετά θρέψαμε Αφρική, Βαλκάνια και πρώην ανατολικό μπλοκ. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει πως με σωστά πρόσωπα στο τιμόνι ο Ο.Φ.Η -και ο κάθε Ο.Φ.Η- δεν θα επιστρέψει ισχυρότερος?
Άσε που τα τελευταία χρόνια, οι ομάδες που ανεβαίνουν από τη ΄Β είναι που δίνουν ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Λεβαδειακός, Αστέρας, Πανθρακικός κλπ. Και μην ακούσω ότι οι οπαδοί δεν έχουν υπομονή! Αντέχουν δηλαδή οι Ηρακλειώτες να βλέπουν τον Ο.Φ.Η να παραπαίει, οι Ηρακλειδείς την ομάδα να αλλάζει μάξιμουμ 3 πάσες, και δεν αντέχουν τη ΄Β?
Αφού υπάρχει ακόμα ελληνικό πρωτάθλημα, υπάρχει και υπομονή. Να την επιστρατεύσουμε λέω, όχι να την εξαντλήσουμε. Η Λάρισα και ο Εργοτέλης αποτελούν καλά παραδείγματα για να ακολουθήσουν ορισμένοι...

4 σχόλια:

  1. An k dn sumpathw ton Ofi, kalo tha tou kanei i b, mpas k gurisei pote stin A...

    Polu kali douleia... Keep going, Allenatore-Alessandro Del Piero... :PP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναφορικα με το αρθρο σου αυτο εχω να κανω 1-2 παρατηρησεις!Απο τη μια συμφωνω οτι με τον επερχομενο υποβιβασο του ΟΦΗ θα επελθει η ηρεμια και προπαντως η οικονομικη αναδιοργανωση!Επισης ειμαι απολυτα συμφωνος στο οτι οι ομαδες που υποβιβαζονται ''αναγκαζονται΄΄ να αξιοποιουν τα οποια φυτωρια τους!Μεχρι εδω ολα καλα!
    Παντως ενας υποβιβασμος σε καμια περιπτωση δεν αποτελει εχεγγυο μελλοντικης επιτυχιας και οικονομικης ευμαρειας!Μια ομαδα για να πετυχει θελει επενδυτες και διαρκη οικονομικη ενισχυση!Ακομα και η Τριπολη που εχει απο πισω της λεφτα φετος πηγε να πεσει!Με δεδομενο οτι οι επενδυτες στην Ελλαδα ειναι συγκεκριμενοι,οι ομαδες μεσαιας και χαμηλης δυναμικοτητας δεν μπορουν να περιμενουν θαυματα!Καλη η κινηση του Ρεμου και ενδεχομενως του Μαχλα να ασχοληθουν με τις αγαπημενες τους ομαδες!Αν ομως δεν πεσει το παραδακι αργα η γρηγορα θα επιστρεψουν στα ιδια!Καλυτερο παραδειγμα???Η ΑΕΚ του Ντεμη που την πρωτη διετια ηταν ολοι μαζι του,οταν ομως οι επενδυτες επρεπε να βαλουν το χερι στην τσεπη,τα καβουρια εκαναν την εμφανιση τους,με αποτελεσματα που ειναι σε ολους γνωστα!Αυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Niko mpravo gia to blog
    Se galouhisame se kaname se raname kai tora vgikes sto klari monos sou..
    Theo apo Paikste mpala re..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H prwth baria fanela sthn B' ethniki? Ki o Aris ti einai?

    ΑπάντησηΔιαγραφή