Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΛΛΟ!

Τελικα αυτος ο Παναθηναικος ειναι πολυ σκληρος για να πεθανει....Ισως στον κρισιμοτερο αγωνα του,μεχρι στιγμης,για τη φετινη χρονια διελυσε τη Σιενα με 53-72 και εγινε παλι το φαβορι για την προκριση στο Βερολινο..Μαλιστα,οι Ιταλοι γνωρισαν την πρωτη τους εντος εδρας ηττα μετα απο 42 αναμετρησεις,κατι που μεγαλωνει ακομα περισσοτερο τον πρασινο θριαμβο!
Ο ενθουσιασμος και οι αντοχες της Σιενα κρατησαν ενα δεκαλεπτο...Στη συνεχεια,ο Παναθηναικος απεκτησε διψηφια διαφορα ποντων,που ποτε δεν εχασε..Χαρακτηριστικο ειναι οτι καποια στιγμη η διαφορα εφτασε στο +28!Πραγματικα,δεν υστερησε καποιος απο την ελληνικη ομαδα!Αν ομως πρεπει να μιλησουμε για αυτους που ξεχωρισαν,θα σταθουμε στον ωριμοτατο και με σωστες επιλογες Σπανουλη,τον μπαρουτοκαπνισμενο Νικολας και τον ανικητο κατω απο τα καλαθια Πεκοβιτς..Ειδικη μνεια πρεπει να γινει στον Τσαρτσαρη,που εκανε το καλυτερο φετινο του παιχνιδι και βοηθησε στην επιθεση και κυριως στην αμυνα!!
Απο την αλλη,ο Μακινταιρ βραχυκυκλωσε,εμεινε αρκετη ωρα στον παγκο και η Σιενα απο καποια στιγμη και μετα δεν πιστεψε επουδενι οτι μπορει να γυρισει το ματς...Πιστευω οτι με την ψυχολογια που εχει αποκτησει πλεον η ομαδα του Ζελικο μπορει να τελειωνει απο την Πεμπτη με την υποθεση προκρισης...
Στο παιχνιδι του Ολυμπιακου με την Ρεαλ,ειδαμε την ελληνικη ομαδα να μπαινει αρκετα χαλαρα...Αυτο της στοιχισε,καθως οι Ισπανοι πηραν πολυ γρηγορα μια διαφορα που τους εδωσε προβαδισμα για τη νικη...Θεωρω αδιανοητο για μια τοσο ποιοτικη ομαδα,οπως ειναι ο Ολυμπιακος,να πετυχαινει στο ημιχρονο μολις 20 ποντους απεναντι σε μια,κατα γενικη ομολογια,αναιμικη αμυνα..Στο δευτερο ημιχρονο με μπροσταρη τον ψυχαρα Μπουρουση,οι Πειραιωτες μειωσαν αισθητα τη διαφορα,στο -6,δεν εκαναν ομως την ολικη ανατροπη που θα τους εδινε την προκριση στο final -4!Παντως το τελικο 71-63 κρινεται δικαιο αποτελεσμα.
Φανηκε ξεκαθαρα οτι οταν ο Παπαλουκας δεν ειναι σε καλη μερα(χθες εκανε 6 λαθη)η ομαδα χανει αρκετη απο τη δυναμη της...Σημειο αναφορας της Ρεαλ ηταν για μια ακομα φορα ο Μπουλοκ και ενα απο τα καλυτερα 4αρια της Ευρωπης,ο Ρεγιες!Η βασιλισσα φαινεται οτι πιστευει ακομα στην προκριση αλλα η δικη μου εκτιμηση ειναι οτι ενας Ολυμπιακος σοβαρος και συγκεντρωμενος για 40 λεπτα μπορει να παρει την εκτος εδρας νικη και να μην περιμενει το καυτο ΣΕΦ!
Παντως καλο θα ναι οι οπαδοι των 2 ελληνικων ομαδων να αρχισουν να μαθαινουν γερμανικα!Το Βερολινο ειναι πλεον κοντα...

1 σχόλιο:

  1. Ja, du bist richtig Niko, Berlin ist nah...
    Θεωρώ ότι ακόμα κι οι πιο φανατικοί οπαδοί του ΠΑΟ δεν περίμεναν τέτοια αντίδραση επί ιταλικού εδάφους. Ακόμα και μένα, που έγραφα πριν 5 μέρες ότι μπορεί η ομάδα να κάνει 2 νίκες στη Σιένα, με άφησε έκπληκτο. Πιστεύω ήταν ένα πολύ καλό μάθημα για όσους αιώνια προτρέχουν και βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα. Μόνο την κηδεία του ΠΑΟ δεν έκαναν ορισμένοι. Από τη στιγμή που καλύπτεις υπέροχα τον αγώνα, εγώ θα σταθώ λίγο στον Γιασκεβίτσιους, ο οποίος σε κάθε αγώνα αποτελεί αίνιγμα για την ομάδα. Κι επειδή παίρνει πολλές επιθέσεις πάνω του, μπορεί να ανεβάσει κατακόρυφα ή να καταδικάσει τον ΠΑΟ. Επίσης ο Διαμαντίδης ακόμα δεν έχει βρει τελείως τα πατήματά του μετά τον τραυματισμό, αλλά δε νομίζω να αποτελέσει πρόβλημα.
    Από την άλλη, ο Ολυμπιακός δεν επιτρέπει στους φίλους του να ενθουσιάζονται, τόσο λόγω των νεκρών διαστημάτων στις νίκες του όσο και της ήττας στην Ισπανία. Το Final 4 πάντως δεν το γλιτώνει... Άσε που αυτή η μετριασμένη επιτυχία μπορεί να του βγει σε καλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή