Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ....

Τα play-off βρισκονται στην κρισιμοτερη καμπη τους και παρ' ολα αυτα ολοι οσοι ασχολουνται με το ποδοσφαιρο στη χωρα μας συζητουν κυριως για τις μεταγραφες που χρειαζονται οι ομαδες!
Ετσι,αν και ειναι αρκετα πρωιμο,θα κανουμε και εμεις μια αναφορα σε ο,τι ενδιαφερον ακουγεται για τις σπουδαιοτερες ομαδες της Superleague!
Στον πρωταθλητη Ολυμπιακο ολοι περιμενουν τον επομενο προπονητη της ομαδας,που συμφωνα με πληροφοριες θα ανακοινωθει την επομενη εβδομαδα απο τον Κοκκαλη και θα ειναι ο Κετσπαγια..Εχοντας συμφωνησει ηδη με Ζαιρι και Παρντο,η ομαδα του λιμανιου φαινεται να στοχευει σε αποκτηση επιθετικου(Μπομπο αντι Κοβασεβιτς),κεντρικου αμυντικου(Εντμιλσον, Λουγκανο,Μποτινελι και πολλοι αλλοι ακουγονται για την θεση που αφησε ο Αντζας)και ενος χαφα που θα πλαισιωνει τον Ντουντου!Αν τελικα ο Λεντεσμα δεν θελησει να επιστρεψει ο Ολυμπιακος εχει προβλημα και σε αυτη τη θεση καθως οι μονες του λυσεις ειναι ο Στολτιδης που φετος ηταν τραυματιας και ο Γιαννακης ο Παπαδοπουλος που αμφιβαλλω αν μπορει να σταθει σαν βασικος σε τετοια ομαδα..Εκτος αυτου,γινονται προσπαθειες να μεινουν οι Ντερμπισαιρ και Λετο στην ομαδα,εστω και ως δανεικοι!Για μενα,καλο θα ηταν να παρουν εκει στο λιμανι και ενα αξιολογο αριστερο μπακ γιατι ο Λεοναρντο δεν εχει πεισει(τον πανε για πουλημα)και η χρονια δεν βγαινει με Ντομι και Μπραβο(που επιστρεφει απο το δανεισμο του)..
Στον πολυμετοχικο ανακοινωθηκε η συνεχιση της συνεργασιας με Τεν Κατε για εναν ακομα χρονο καθως και το υψος του μπατζετ για μεταγραφες που θα ξεπερασει τα 20 εκατ. ευρω..
Μ' ενα τετοιο ποσο ανετα μπορουν να αποκτηθουν πρωτοκλασατοι παιχτες στις θεσεις που ποναει η ομαδα,δηλαδη αυτες του σεντερ μπακ,του αριστερου χαφ και του κεντρικου επιθετικου!Βεβαια αναγκαια ειναι η αποκτηση και ενος δεξιου μπακ και,για μενα,και ενος τερματοφυλακα,μιας και ο Μαριο δεν εμπνεει τη μεγαλυτερη σιγουρια...
Φυσικα πολλα θα εξαρτηθουν απο τις αποχωρησεις καθως ενδεχομενη πωληση του Σιμαο, του Βυντρα η΄ του Μαντζιου θα μεγαλωσει τις αναγκες του τριφυλλιου!Παντως ηδη ακουγονται πολλα ονοματα,μερικα εκ των οποιων αρκετα αξιολογα οπως του Πουιγκρινιε, του Γιοβανοβιτς και του Πιζαρο.
Η ΑΕΚ δεν μπορει να περιμενει πολλα καθως ο Τιγρης δεν διαφαινεται στον οριζοντα οποτε η διοικηση παραμενει ιδια και τα χρηματα ειναι περιορισμενα..Προτιμοτερο ειναι να γινουν προσπαθεις να μεινουν παιχτες οπως ο Μπλανκο,ο Κυργιακος,ο Σαχα και ο Τζιμπουρ και απο κει και περα να αποκτηθουν 2-3 παιχτες νεαροι και εξελιξιμοι που μπορουν να σταθουν στο συστημα του Μπαγεβιτς οπως ο Μακος και ο Καραμπελας,που εχουν ηδη ακουστει..
Στον ΠΑΟΚ,η αποτυχια στα play-off σηματοδοτει ορισμενες εξελιξεις,μιας και φανηκε οτι η ομαδα χρειαζεται καποιες προσθηκες για να δυναμωσει ακομα περισσοτερο..Αν ημουν Ζαγορακης θα εψαχνα για καποιον παρτενερ του Κοντρερας,για εναν αντι-Γκαρσια και εναν φορ που να εκμεταλλευεται τους διαδρομους που ανοιγει ο Μουσλιμοβιτς..Παντως αν οριστικοποιηθει η μετακινηση του Μεσι-Κουτσιανικουλη στον Δικεφαλο θα προκειται για μια πολυ εξυπνη μεταγραφη και ασφαλως θα ναι η πρωτη εντυπωσιακη κινηση του Γκαγκατση,μιας και ο τελευταιος επαιξε μεγαλο ρολο στις διαπραγματευσεις μεταξυ Εργοτελη και ΠΑΟΚ!
Στον ΑΡΗ,το σχημα του Αθανασιαδη υποσχεται πολλα!Και μεταξυ μας,αν ερθουν τελικα παιχτες οπως ο Σμολαρεκ,ο Αμπρεου,ο Ναφτι και αρκετοι αλλοι που ακουγονται,οι κιτρινοι θα πανε για μεγαλα πραγματα του χρονου!Κι ολα αυτα υπο την εποπτεια του Μαζινιο που θα συνεχισει για εναν ακομα χρονο..Βεβαια,πιστευω οτι στον ΑΡΗ θα πρεπει να ενδιαφερθουν και για την αποκτηση ενος πολυ καλου κεντρικου αμυντικου,καθως ο Ρομπερζ,ο Γιαχιτς και ο Λεμπο δεν κανουν τη διαφορα.Επισης,θα ναι πληγμα αν χασουν τον φετινο MVP τους,τον Βιτολο!
Ενα τελευταιο σχολιο εχει να κανει με την πιθανοτητα να επιστρεψουν στη χωρα μας παιχτες οπως ο Σειταριδης,ο Κατσουρανης(ενδιαφερον απο ΠΑΟ),ο Ελευθεροπουλος(μιλαει με Πανιωνιο και ΠΑΣ Γιαννενα)και ο Γκεκας,τον οποιο πουλαει η Λεβερκουζεν και σιγουρα θα ακουστει για τους ελληνικους συλλογους!Προσωπικα,βρισκω θετικη μια τετοια προοπτικη και θεωρω οτι ολοι αυτοι ειναι παιχτες που εχουν λειψει απο το πρωταθλημα μας!

2 σχόλια:

  1. Θάνος εδώ. Θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις για τον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Πράγματι, τα ονόματα που έχουν ακουστεί για τον Άρη είναι εντυπωσιακά αλλά μην ξεχνάμε ότι τα μεγαλύτερα ψέμματα λέγονται πριν τις εκλογές και όλα αυτά τα ονόματα ακούστηκαν σε προεκλογική περίοδο. Μένει η νέα διοίκηση να δείξει ότι αξίζει το ποσοστό που πήρε στις εκλογές και να κάνει σωστές κινήσεις διότι όσο και αν είμαστε αντίπαλοι, οφείλω να παραδεχτώ ότι ο κόσμος του Άρη απέδειξε με την παρουσία του ότι αξίζει κάτι παραπάνω.
    Αναφορικά με τον ΠΑΟΚ τώρα, ο Κουτσιανικούλης είναι μια γερή προσθήκη αλλά δεν αξίζει να δώσουμε τον Αθανασιάδη για αντάλλαγμα, όπως ακούστηκε. (Τον Μπιζέρα και κανά Νάστο ας τους δώσουμε). Επίσης, είμαι της γνώμης ότι αν ο Κουτσιανικούλης είναι το ΜΠΑΜ του ΠΑΟΚ, τότε ζήτω που καήκαμε. Εντάξει είναι πολύ καλός παίκτης αλλά δεν είναι ακόμα κάτι το εντυπωσιακό. Αν βέβαια η διοίκηση σκοπεύει και μπορεί να πάρει 3-4 παίκτες επιπέδου Κουτσιανικούλη, τότε είμαστε σε καλό δρόμο αρκεί να μη πέσουμε πάλι έξω οικονομικά και τρέχουμε.
    Για τον Παναθηναϊκό απλώς εύχομαι να μη πετάξει πάλι τζάμπα τα λεφτά του γιατί είναι κρίμα (εκτός αν βέβαια θέλει να του πουλήσουμε πάλι καμιά παλτουδιά για το χειμώνα οπότε είμαι μέσα...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε Θανο,αναφορικα με τον ΑΡΗ,συμφωνω οτι πρεπει να περιμενουμε για να πεσουν οι υπογραφες..Αν ομως ερθουν οι παικτες που εχουν ακουστει τοτε οι κιτρινοι θα μπουν στη μαχη του πρωταθληματος αρκετα ενισχυμενοι και,το κυριοτερο,εχοντας διπλα τους τον κοσμο σε αυτη την καινουργια σελιδα που ανοιγεται πλεον..
    Σχετικα με τον ΠΑΟΚ,η κινηση Κουτσιανικουλη δεν εχει μονο σημασια στο αγωνιστικο σκελος αλλα και στη δημιουργια εντυπωσεων!Εινα μια νικη,καλως η κακως,απεναντι στο ΠΟΚ και ο δικεφαλος δειχνει οτι εχει ανεβει αρκετα σκαλια και μπορει να διεκδικει παιχτες απο το πανω ραφι της Superleague!Παντως και αγωνιστικα να το παρεις ο νεαρος μεσοεπιθετικος χρειαζοταν πραγματικα...
    Κι αυτο γιατι εχουμε πει πολλες φορες οτι η ομαδα του ΠΑΟΚ χρειαζεται ταχυτητα απο τη μεση και μπροστα..Γκαρσια,Βερον,Κονσεισαο,Ιβιτς, Σορλεν και Μουσλι ειναι ολοι τους καλοι παιχτες αλλα εχουν ενα κοινο μειονεκτημα:την ελλειψη ταχυτητας στο παιχνιδι τους..Θεωρω οτι ο Κουτσιανικουλης μπορει να αλλαξει αρδην την ομαδα σε αυτον τον τομεα και να την κανει πιο ελκυστικη..Οπως λες κι εσυ βεβαια,μονος του δεν αρκει!Θα περιμενουμε τις επομενες κινησεις της ομαδας σου με ενδιαφερον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή