Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ZICOMANIA...

Να λοιπον που 1,5 μηνα μετα την φυγη του Κετσπαγια,ο Ολυμπιακος ειναι μεταμορφωμενος προς το καλυτερο...Οι λογοι γι αυτη την αλλαγη δεν περιοριζονται μονο σ' ενα προσωπο αλλα οπως και να το κανουμε ο Ζικο αξιζει τα συγχαρητηρια ολων για την εικονα που παρουσιαζει η ομαδα του στις τελευταιες αγωνιστικες τις υποχρεωσεις..Και φυσικα δεν αναφερομαι στο οτι ο Ολυμπιακος συνεχιζει αηττητος στο πρωταθλημα και στο οτι νικησε εντος εδρας την Αλκμααρ και την Στανταρ,που δεν αποτελουν καμια υπερδυναμη του ευρωπαικου ποδοσφαιρου..Εξαλλου τετοιες επιτυχιες εχουν πετυχει στο παρελθον προπονητες οπως ο Σολιντ και ο Προτασοφ,που στη συνεχεια θεωρηθηκαν αποτυχημενοι..Αναφερομαι λοιπον κυριως στην εικονα που βγαζει η ομαδα του Πειραια εντος του γηπεδου..
Καλως η κακως,ο Ζικο εχει πανω απ ολα στο μυαλο του την λεξη ''επιθεση'' και πανω σε αυτο το δεδομενο κατεβαζει παντα μια 11αδα με επιθετικη φιλοσοφια,ριχνωντας το βαρος στα πλαγια με το ανεβασμα των μπακ και επιλεγοντας κεντρωους με δημιουργικες ικανοτητες(δεν ειναι τυχαιο οτι ο Λεντεσμα εμεινε εκτος στο ματς με τη Στανταρ Λιεγης)..
Απ οτι αντιλαμβανομαι,ο Βραζιλιανος εχει στο νου του την ομαδα που εφτιαξε πριν 2 χρονια στην Τουρκια,βλεπε Φενερμπαχτσε,οπου κατα γενικη ομολογια επαιξε θεαματικο ποδοσφαιρο και εφτασε μεχρι τους 8 του Champions League..
Το αν θα καταφερει κατι αναλογο και στον Ολυμπιακο δεν μπορει κανεις να το πει με σιγουρια..Παντως μεχρι στιγμης η ομαδα ειναι με το ενα ποδι στους 16 της Ευρωπης και εχει επαναφερει στις συνειδησεις των οπαδων το αισθημα οτι ειναι το πρωτο φαβορι για το ελληνικο πρωταθλημα..
Αυτο που μενει να δουμε ειναι πως θα διαχειριστει ο Ζικο το ελλιπες ροστερ που διαθετει τους επομενους δυσκολους 2-3 μηνες και με ποιο τροπο θα ξεπερασει το πρωτο (αναμενομενο) στραβο αποτελεσμα!

4 σχόλια:

  1. Einai profanes oti o Zico exei kanei theamatikes allages ston Olumpiako kai pws auti ti stigmi paizei to kalitero podosfairo stin Ellada...Exei sto xeri tou ti prokrisi kai as elpizoume oti tipota den tha paei straba opws leei o filos Nikos pio panw...:P Pisteuw pws oi paixtes pou exei epilexei o Zico gia ton Ianouariou tha boithisoun polu tin omada kai se kamia periptwsi den tha exei problimaasto prwto strabopatima dioti einai o Megalos Zico...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θάνος εδώ. Ο Ζίκο έχει κάνει τον Ολυμπιακό να παίζει γρήγορα και θεαματικά. Αντικειμενικά ο Ολυμπιακός παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα. Η άμυνα πάσχει λιγάκι όπως φάνηκε στο ματς με τη Σταντάρ αλλά αυτό μπορεί να διορθωθεί σχετικά εύκολα θεωρώ. Εάν παίξει καλύτερη άμυνα και πάρει έναν πολύ καλό παίκτη στη θέση του Τζόρτζεβιτς, τότε ο Ολυμπιακός θα μπορεί να κοιτάει πολύ ψηλά. Τελευταίο σχόλιο που έχω να κάνω είναι πως ο προχθεσινός Ολυμπιακός ήταν περίπου 39 φορές καλύτερος από τον χθεσινό ΠΑΟ. Παιδιά σοβαρευτείτε γιατί το πρωτάθλημα οδεύει με τα χίλια προς Πειραιά για άλλη μια χρονιά και αυτή τη φορά δε μας φταίνε οι διαιτητές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΑΓΚΕΣ,ΝΤΟΥΝΤΟΥ ΕΔΩ.ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΖΙΚΟ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ,ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΩΡΑΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ,ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΠΙ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ ΕΙΧΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΠΑΛΑΣ.ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ Ο ΖΙΚΟ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΝ ΤΣΣΚΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΕΙ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ,ΚΥΡΙΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ, ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΕΟΝΤΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ,ΘΑ ΘΕΩΡΗΣΩ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΒΑΣΙΚΟΣ Ο ΛΕΝΤΕΣΜΑ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΛΙΕΓΗΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΟΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ,ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ,ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΑΤΣ,ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θανο το μονο που πρεπει να προσθεσω ειναι πως οταν παιζεις επιθετικο ποδοσφαιρο ριναι λογικο να δεχτεις γκολ και να εχεισ καποια προβληματα στην αμυνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή