Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Τα χρυσα βατομουρα μιας δεκαετιας.....

Την περιοδο των διακοπων επεσαν στα χερια μου πολλα επετειακα φυλλαδια που μου θυμισαν διαφορες προσωπικοτητες της πρωτης δεκαετιας του 21ου αιωνα..Ειπα λοιπον κι εγω να συνθεσω μια 11αδα με τους παιχτες-βατομουρα των τελευταιων δεκα χρονων...Μια 11αδα παιχτων που ηρθαν με περγαμηνες αλλα οι ομαδες και οι προπονητες τους τους αντεξαν για ενα εξαμηνο,το πολυ ενα χρονο..Για ευνοητους λογους,οι παιχτες που θα αναφερω προερχονται απο ομαδες που κανουν πρωταθλητισμο..Εκ των προτερων ζητω τη συγκαταβαση σας για το αν ξεχασα καποιον ''πρωτοκλασατο''..Ο ανταγωνισμος ηταν,οπως καταλαβαινετε,πολυ μεγαλος και οι υποψηφιοτητες αμετρητες..Σας καλω μετα να γραψετε και τις δικες σας επιλογες!Ας ξεκινησω λοιπον,αναφεροντας οτι χρησιμοποιω ενδεικτικα το 4-4-2!
Κατω απο τα δοκαρια,η θεση ανηκει στον αγγελο με την ξανθια χαιτη,τον ανθρωπο που δηλωσε ικανοποιημενος μετα τα 5 γκολ που δεχτηκε η ομαδα του σε φιλικο αγωνα του καλοκαιριου! Ερβιν Λεμενς λοιπον,γκολκιπερ του Ολυμπιακου απο το Βελγιο..Ηρθε σαν μπακ-απ του Νικοπολιδη αλλα αποδειχτηκε οτι δεν μπορει ουτε να δεσει τα κορδονια του Αντωνη!
Στη θεση του δεξιου μπακ νικητης ειναι ο Φατιχ Ακιελ,διεθνης Τουρκος που περασε για μια χρονια απο την Τουμπα και τον ΠΑΟΚ..Υπερβαρος και χωρις καμια διαθεση για μπαλα,δεν θυμισε σε κανεναν τον ανθρωπο που συνεβαλε στην τριτη θεση της Τουρκιας στο ΜUNDIAL του 2002!Στα αριστερα,κανει την εμφανιση του ο πρωην αργεντινος σταρ της Βιγιαρεαλ,Αρουαμπαρενα!Μια χρονια επαιξε και αυτος στην Ελλαδα και την ΑΕΚ και ολοι θα εχουν να λενε οτι υπηρξε ενα αργοκινητο καραβι που βαριοταν να περασει τη σεντρα!Κριμα.. Στις θεσεις των στοπερ εγινε ενας πραγματικος χαμος!Αρχικα θα σταθω στον μαυρο βραχο,τον Ενακαριρε η' οπως αλλιως θελετε εσεις!Τους 6 μηνες που βρεθηκε στον Παναθηναικο προλαβε να κοψει 2-3 φορες τους αντιπαλους επιθετικους και να δεχθει στον αντιποδα 100+ τριμπλες!Τζοζεφ,θα σε θυμομαστε με νοσταλγια!Διπλα του παιρνει επαξια θεση ο αξεπεραστος Ραμπεσαντρατανα της ΑΕΚ!Επιλογη του Μακαρου,ηρθε στην Ενωση απο την Παρι κατα 15-20 κιλα βαρυτερος και αποτελεσε παρελθον πριν ξεκινησουν οι επισημες υποχρεωσεις της ομαδας!
Το διδυμο των αμυντικων χαφ ειναι ευγενικη χορηγια του Παναθηναικου!Απο τη μια,ΜVP αυτης της 11αδας ο βραζιλιανος Φλαβιο Κονσε'ι'σαο!Πρωην μεσος της Ρεαλ Μαδριτης ηρθε να φερει στο τριφυλλι την ανοιξη..Εφυγε ασφαλως μεσα στο καταχειμωνο,καθως ειχε ξεχασει προ πολλου τις εννοιες ''τρεξιμο,σωστη πασα,τακλιν''!Α ρε Φλαβιο!Η αλλη χαφαρα ηταν πουλεν του Σαντος,οταν ηρθε στην Παιανια..Το ονομα αυτου,Σα'ι'νιο!Εκανε ντεμπουτο στο ΠΑΟΚ-ΠΑΟ=4-1 και απο τοτε δεν τον ξαναειδαμε ουτε στη 18αδα!Δεξι χαφ,θα επιλεξω τον Ρουμανο υπερπαιχτη-ανακαλυψη του Ζαετς,ονοματι Μιτου!Οι κακες γλωσσες αναφερουν οτι δεν μπορουσε να τριμπλαρει ουτε τους κωνους στην προπονηση..Εφυγε νυχτα,μεσα Δεκεμβρη!
Στα αριστερα εχουμε εκπροσωπο απο τη Λατινικη Αμερικη,εναν ανθρωπο που υποτιθεται θα αναγκαζε τον Τζολε να παρει προωρη συνταξη!Ο ''μεγαλος'' Αρτσουμπι πηρε ευκαιριες αλλα αποδειχτηκε πολυ λιγος και οι Ολυμπιακοι τον εχουν διαγραψει ηδη απο τη μνημη τους!
Αναφορικα με τους σεντερ φορ,επελεξα δυο απο τους πολλους ασφαιρους που εχουμε δει στα ελληνικα γηπεδα!Απο τη μια,ο ''γιγαντας'' Αντωνιου κανει το θαυμα και φερνει στον Παναθηναικο τον μονο Βραζιλιανο επαγγελματια ποδοσφαιριστη που δεν εχει τεχνικη,τον δυσμοιρο Σοουζα!Μεγαλη απατη ο ανθρωπος,παιρνει δρομο μετα απο 6 μηνες οπου προλαβε να πετυχει !!!!!1!!!!! γκολ..Με τον Σοουζα θα μπορουσε ανετα να ''δεσει'' ο μαγος της μπαλας,το τσουναμι της ερυθρολευκης επιθεσης,ο Φελιξ Μπορχα!Την μπαλα δεν την πολυεβρισκε,γι αυτο ο θρυλικος Αλεφαντος εριξε την ιδεα να γυρισει ο Φελιξ στο κεντρο της αμυνας!Ελεος!
Κλεινοντας,προπονητης ολων αυτων των ''διαμαντιων'' θα μπορουσε να ειναι ο πραος και φιλησυχος Μπακε,με βοηθο τον υπεργηρο Γιαννη Κολλια(αμφοτεροι βρεθηκαν για λιγες αγωνιστικες στο τιμονι του ΠΑΟ και του Ολυμπιακου αντιστοιχα)...

3 σχόλια:

  1. simfwnw me tous perissoterous...oi dikoi mou einai:lemens-paoutaso,arruabbarena,enakarire,ouaddou-conceicao,andric,dica,artsoubi-
    torguelle,dani!
    kai proponites bake-ferrer

    gate 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xaxaxaxaxa!exei plaka na tous skeftesai!
    loipon: giannou(osfp)
    akyel(paok),jarni(pao),antonsson(pao),ouaddou(osfp)
    conceicao(pao),biscan(pao),wooter(pao),babangida(osfp)
    siniori(iraklis),amoroso(aris)

    ketspagia(osfp)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ψαγμένη ενδεκάδα Νίκο, δύσκολα να χάσει... Θα βγάλω όμως κρυμμένους άσσους, όπως:
    bucek(osfp), rezic(osfp), roumpakis (pao), bovio (pao), manu (aek), vienglinskiy (aek), delorte (aris), marco ne (osfp), knoll (paok)

    Ιδανικός δε για να τους κοουτσάρει θεωρώ είναι ο μεγάλος Ολίβα του Άρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή