Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΣΑΒΙΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ... ΒΑΛΕΙΣ ΟΛΑ;;;

''Ο Σαβιόλα στον Ολυμπιακό'' με κόκκινα γυαλιά: η Προεδράρα είναι εδώ και κάνει επίδειξη δύναμης, φέτος η ομάδα πάει για μεγάλα πράγματα! Ευτυχώς παίρνουν πόδι οι αχάριστοι Αλγερινοί, ποιος Τζιμπούρ τώρα, 30 γκολ θα βάλει ο κούνελος!
''Ο Σαβιόλα στον Ολυμπιακό'' με πράσινα γυαλιά: καλός παίχτης αλλά ήρθε για τα τελευταία ένσημα. Πριν 5-6 χρόνια ήθελε τρέχοντας να έρθει στην ευρω-Πανάθα αλλά ο Τζίγγερ ο άχρηστος δεν μπόρεσε να τον αποκτήσει! Ας μιλήσουμε τώρα για μπάσκετ...
''Ο Σαβιόλα στον Ολυμπιακό'' με ασπρόμαυρα γυαλιά:  ας έρθει ο κύριος με το 1,68 μπόι μέσα στην Τούμπα και τότε θα δούμε αν ακουμπήσει το τόπι. Όλα αυτά τα γατάκια που παίρνουν οι λιμανίσιοι δεν πιάνουν μία μπροστά στον Ροναλντίνιο! Τι, δεν τον έχουμε ανακοινώσει ακόμα;
''O Σαβιόλα στον Ολυμπιακό'' με τα γυαλιά του ΠΙΤΣΑ- ΜΠΥΡΑ-ΜΠΑΛΑ: ο Μαρινάκης, βλέποντας την ΑΕΚ στην Γ' Εθνική, το αστείο μεταγραφικό μπάτζετ του Παναθηναϊκού και την σφιχτή οικονομική πολιτική του Σαββίδη, ο οποίος φέτος θα εμπιστευθεί το ποδοσφαιρικό μοντέλο του προπονητή-φίρμα ,λέγε με και Χουμπ Στέφενς, αποφάσισε να κάνει απλά μια σωστή διαχείριση των πολλών εκατομμυρίων του Champions League.
Αυτό γίνεται φανερό από το γεγονός ότι οι πρώτες μεταγραφικές επιλογές του Μίτσελ δεν προχώρησαν, καθώς αφορούσαν ποδοσφαιριστές με συμβόλαια σε ισχύ, οι ομάδες των οποίων απαίτησαν από τον Ολυμπιακό ένα σεβαστό ποσό (ενδεικτικές περιπτώσεις Αμαλφιτανό, Μολό,  Ελμάντερ)! Έτσι έχουν προκύψει μέχρι στιγμής οι ελεύθεροι Βάις, Τσόρι, Σαλίνο, Μεντζανί και οι δανεικοί, χωρίς μάλιστα οψιόν αγοράς, Κάμπελ και Ρομπέρτο. Μόνος κριτής για όλους αυτούς το γήπεδο, οπότε κάνουμε υπομονή!

Η περίπτωση όμως του επίσης ελεύθερου Σαβιόλα είναι διαφορετική!Με την έλευσή του στο λιμάνι ο ο Ολυμπιακός κερδίζει πρώτα απ όλα χρόνο!Οι πάντα απαιτητικοί οπαδοί της ομάδας έχουν πλέον τη διάθεση να δώσουν μια περίοδο χάριτος σε διοίκηση και προπονητή, μετά την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή από το πάνω ράφι. Εξάλλου,ο Ισπανός τεχνικός δεν έχει πείσει μέχρι στιγμής για τις ικανότητές του και έχει το δύσκολο έργο να μοντάρει μια ομάδα αρκετά διαφοροποιημένη συγκριτικά με πέρυσι.
Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, ο Σαβιόλα στα 32 του είναι ένας επιθετικός που δεν βασίζεται πλέον στην ταχύτητά του αλλά κρατά σαν βασικό του ατού την συχνή επαφή του με τα δίχτυα. Αυτό το στοιχείο το μαρτυρούν τα 8 γκολ που κατά μέσο όρο σκοράρει ανά σαιζόν όλα αυτά τα χρόνια στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Το ερώτημα που εύλογα τίθεται είναι το εξής: θα μπορέσει ο Μίτσελ να αξιοποιήσει τον Αργεντινό κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο πρώην διεθνής γκολεαδόρ να κάνει τη διαφορά στα δύσκολα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας;
Πριν προλάβετε να απαντήσετε σας παραθέτω κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία: ο Ολυμπιακός στην προετοιμασία δουλεύει κυρίως το 4-3-3. Τόσο στη Μάλαγα όσο και τα προηγούμενα χρόνια στην Μπενφίκα ο Σαβιόλα εκινείτο μέσα στο ''κουτί''. Επομένως, θεωρώ απίθανο να τον δούμε τη φετινή χρονιά να αγωνίζεται σαν δεκάρι ή σαν εξτρέμ. Μάλιστα, οι προπονητές του επέλεγαν το σύστημα 4-4-2 και προτιμούσαν να τοποθετούν δίπλα του δεύτερο επιθετικό, κατά προτίμηση ψηλό, για να δημιουργούνται πιο εύκολα κενοί χώροι (βλέπε Καρντόσο, Ζούλιο Μπαπτίστα, Ρόκε Σάντα Κρουζ). Κάπου εδώ εμπλέκεται ο Μήτρογλου. Θα επιχειρήσει ο Μίτσελ μια αλλαγή συστήματος; Αν όχι, θα μπορέσει ο Σαβιόλα να επιβιώσει μόνος του στην επίθεση; Kαι αν τελικά αγωνιστεί σαν μοναδικός φουνταριστός, θα τροφοδοτείται σωστά με κάθετες και συρτές μπαλιές ή θα χαραμιστεί κυνηγώντας τις ''γιόμες'' των Μανωλά, Αβραάμ, Χολέβα;
Καλό μήνα, καλές βουτιές και κυρίως καλές ποδοσφαιροκουβέντες!!!














1 σχόλιο:

  1. Συνάδελφε εξαιρετικό κείμενο, και μάλιστα όχι για το βασικό θέμα, τον Αργεντίνο, αλλά για την αντίληψη των Ελλήνων οπαδών και τη συμπεριφορά των παραγόντων.
    Σε γενικές γραμμές ο Σαβιόλα είναι παίκτης για το Τσάμπιονς Ληγκ. Μόνο. Και αυτό γιατί, κοιτάζοντας το βιογραφικό του, όλοι θα θυμηθούμε ότι χάρισε εξαιρετικές στιγμές ποδοσφαίρου σε ΚΑΘΕ ομάδα την οποία υπηρέτησε, αλλά για πολύ μικρό χρονικό διάστημα και δίχως καμία συνέπεια στην απόδοσή του. Οπότε οι φίλοι Ολυμπιακοί, μην περιμένετε να μπαίνει στο χορτάρι για να ξεφτιλίσει τον Πλατανιά και τον ΟΦΗ, ούτε καν τον Παναθηναικό. Το μόνο κίνητρο του Αργεντίνου θα είναι η Ευρώπη. Σίγουρα θα προσφέρει με την εμπειρία και το ψυχρό του αίμα κάποια γκολ, αλλά μέχρι εκεί.
    Το θετικό είναι ότι η πλειοψηφία των Ολυμπιακών το ξέρει, έχει αντιληφθεί το πώς ο Μαρινάκης θέλει να διαχειρίζεται την ομάδα και δε ζητούν παρισσότερα. Είναι η πλειοψηφία που έχει απομακρυνθεί από την πρώτη γραμμή, γιατί ξέρει ότι η μετά Βαλβέρδε εποχή είναι διαρκώς πτωτική, και περιμένει κάποιες καλές εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Ληγκ για να περάσει ευχάριστα ο χειμώνας.
    Τελικά ο Σαβιόλα αυτό κυρίως θα χαρίσει στους οπαδούς της ομάδας: ένα ευχάριστο Φθινόπωρο, και μακάρι να τραβήξει μέχρι και το Μάη...
    Και θα χαρίσει και πονοκεφάλους στο Μίτσελ, όταν θα καταλάβει ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα κορυφή επίθεσης χρειάζεται ο Μήτρογλου, ο Σαβιόλα θα χρειαστεί έτσι να πάει στα δεξιά του 4-3-3, αλλά από την άλλη και ο Βάις (που δεξιά παίζει κυρίως) είναι καλός παίκτης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή