Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ.....

ΕΛΕΟΣ!Χθες το βραδυ ειδα στο ονειρο μου τον Χαριστεα να κοντρολαρει υποδειγματικα την μπαλα,να περναει σαν σταματημενους δυο Ισραηλινους αμυντικους και να πετυχαινει γκολ!
Βεβαια μια τετοια σκηνη ΜΟΝΟ στα ονειρα μου θα μπορουσα να δω!Οπως σωστα καταλαβατε, το σημερινο μου αρθρο εχει να κανει με την εθνικη μας ομαδα που χθες απεδρασε με την ισοπαλια(1-1)απο την δυσκολη εδρα του Ισραηλ!
Ας ξεκινησουμε με τα θετικα!Το Χ σε μια τετοια εδρα αποτελει θετικο αποτελεσμα,απο τη στιγμη μαλιστα που και η Ελβετια εφερε ισοπαλια στο συγκεκριμενο γηπεδο πριν λιγους μηνες(2-2)..Επισης,πρεπει να σταθουμε στον θετικοτατο Γκεκα που περαν του γκολ που σημειωσε αποτελουσε διαρκη πηγη κινδυνου για την (μετρια,ειναι αληθεια) ισραηλινη αμυνα!Βεβαια,ο Φανης αντεξε περιπου 70 λεπτα καθως απο τον Γεναρη που μεταπηδησε στην Πορτσμουθ δεν εχει αγωνισει ουτε 1 δευτερολεπτο!!Πραγματικα πρεπει να ψαξω πολυ για να βρω καποιο αλλο θετικο στοιχειο για την εθνικη μας!Θα αναφερθω παντως στην ανοδο του Γιουρκα που βλεπουμε ξανα να επιχειρει επελασεις απο τα δεξια...(Πολυ μας ελειψαν)
Και παμε τωρα στον βασιλια Οττο!Ο Ρεχαγκελ εχει κολληματα,αυτο το γνωριζουμε... Εξαλλου δεν ειναι ο μονος προπονητης,οι αποφασεις του οποιου ξενιζουν τον απλο φιλαθλο!
Η εμμονη του ομως με τον Χαριστεα,που δεν επιτρεπεται να γινει ουτε αλλαγη,δεν εχει προηγουμενο!Θα πω κι εγω βεβαια οτι ο Αγγελος χρησιμοποιειται σε λαθος θεση!Ο ανθρωπος ειναι ενας καλος κεφαλοσφαιριστης,ενας επιθετικος περιοχης και σε καμια περιπτωση δεν μπορει να αγωνιζεται αριστερα και δεξια,αφου δεν διαθετει τριμπλα,ταχυτητα η΄σεντρα..
Απο κει και περα,η εθνικη τα περιμενει ολα στον δημιουργικο τομεα απο τον μοναδικο της ποιοτικο κεντρικο,τον Καραγκουνη..Αν αυτος δεν ''τραβαει'' αρχιζουν οι γιομες απο τον Κυργιακο,τον Δελλα και τον Αβρααμ...
Στο χθεσινο παιχνιδι ειδαμε μια εθνικη που παραταχθημε με ενα 3-6-1,με τον Τζιολη να παιρνει τη θεση του τιμωρημενου Κατσουρανη,και απεναντι της ενα Ισραηλ που βασιστηκε στις εμπνευσεις του Μπεναγιουν και του Σαχαρ!Ο Ρεχακλης εξυπνα διεγνωσε το προβλημα των αντιπαλων στα στημενα και,περαν του γκολ,ολες σχεδον οι ευκαιριες μας προηλθαν απο φαουλ και κορνερ..
Παντως αν και η Ελλαδα δεν επιασε καμια φοβερη αποδοση θα μπορουσε να φυγει με το διπλο αν ηταν πιο τυχερη και αποτελεσματικη στις φασεις των τελευταιων λεπτων...
Την Τεταρτη η νικη στην Κρητη επι του Ισραηλ και παλι ειναι κατι περισσοτερο απο επιβεβλημενη!
Και για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους,αν δεν περασει η εθνικη απο αυτον τον ομιλο,με βασικους ανταγωνιστες για την πρωτια την Ελβετια και το Ισραηλ,ισως δεν περασει ποτε σε τελικη φαση Μουντιαλ!!
Υ.Γ. Αυριο σειρα εχει η εθνικη Ελπιδων......

6 σχόλια:

  1. katarxas prepei oloi na apodextoume oti i epoxi tou xaristea kai goal exei perasei exei ftharei an einai kalos kalathosfairistis eprepe tin kefalia me keno terma na tin vidosei sta dixtia ton israilinwn den antexo na vlepo mia anoteri kaliteri ethiki ellados na xanei eukairies opos ekeini tou xaristea agori mou eisai 2 metra leventis exeis valei goal se gallous portogallous me opoiodipote tropo se parakalo den ginete na sernesai me omades san to israil kai san tin elvetia kai na mou xaneis kefalia apo to miso tropo se parakalo an noiotheis oti den mporeis gine monos sou allagi giati o rexagel den prokeite na se vgalei pote o kirios rexagel einai san tous asrxaious ellines pisteuei stous 12 theous tou olympou kai o xaristeas einai enas eksautwn an den sovareutei o xaristeas kai den apodosei ta anamenomena kanw eklisi na vgei apo monos tou ekso ikanoi paiktes iparxoun salpiggidis limperopoulos ti kalitero kanei o xaristeas pou ton vlepoume na min mporei na kanei oute ena kontrol se parakalo aggele sevasou ton eauto sou pitsiriko prota apo ola kai amolisou ....................pavlos andrikopoulos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. i e8niki parataxthike me 3-6-1 kata ta legomena s coach, egw omws paratirisa (mporei kai na nai idea m) mia oligoria sto kentro, mia flyaria stin anaptyxi kai oxi poly piesi oso amynomastan...filotimos o Typaras alla mou fanike oti to fortwmeno kentro mono fortwmeno den emoiaze otan epairne mpala o Mpenagioun kai o Sahar...oi alla ges sta proswpa mipws de tha eprepe na periorizontai se paiktes pou tha ka8ontai ston pagko (8ewrw tin prosthiki tzioli mi ikani na allaxei tin ousia tou sylogismou m...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά κάνουμε και στεκόμαστε στα αγωνιστικά, αυτό δείχνει ότι έχουμε σα λαός όρεξη κ υπομονή να δούμε μπάλα, άρα έχουμε κ απαιτήσεις. Συμφωνώ απόλυτα με τον Παύλο και τον Νίκο για Χαριστέα. Αλλά από παίκτη που θυμάται να παίξει μπάλα μόνο όταν κυνηγάει μεταγραφή, μην περιμένουμε φιλότιμο. Δυστυχώς ξενέρωσα βλέποντας λάθη και ασυνενοησία στην άμυνα (το μόνο γερό θεμέλιο που έμεινε απ' το 2004). Το να βάζεις περισσότερους αμυντικούς πίσω δε σημαίνει ότι θα αμύνεσαι και καλύτερα, γιατί χάνεται η συνοχή. Κυρίως όμως, θέλω να σταθώ στο ψυχολογικό κομμάτι. Οι Έλληνες οπαδοί δεν έχουν την ίδια καψούρα για την Εθνική όπως πριν από 2 χρόνια (ευτυχώς που έπαιζε κ Σάββατο κ δεν είχε τπτ καλό η τηλεόραση...). Αλλά ακόμα πιο πολύ από εμάς φαίνονται να βαριούνται οι ίδιοι οι διεθνείς. Θες επειδή η ενδεκάδα του Γερμανού είναι τόσο προβλέψιμη, θες επειδή πολλοί είναι στα τελευταία τους, δείχνουν να κάνουν ανυπόφορη αγγαρία. Και με αυτό σα δεδομένο, δε βλέπω για ποιο λόγο (ειδικά σε αυτό τον όμιλο) δεν παίρνουν ευκαιρίες οι μικρότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε ανωνυμε,θα μας διευκολυνες αν υπεγραφες εστω με ενα ψευδωνυμο,για να εχουμε μια πιο αμεση επαφη..Ολοι σου οι συλλογισμοι με βρισκουν συμφωνο με μια μικρη παρατηρηση σε οσα λες...Ναι μεν οι παγκιτες θα πρεπει να παρουν ευκαιριες αλλα μηπως,εκτος του Σαμαρα και ισως των νεαρων Παπασταθοπουλου και Νινη,δεν υπαρχουν παιχτες που να μπρουν να παρουν φανελα βασικου???Δεν ξερω τη γνωμη σου αλλα νομιζω οτι οι Πατσατζογλου,Βυντρα,Σπυροπουλος,Λυμπεροπουλος,
    Σαλπιγγιδης,Τζορβας κτλ δεν ειναι παικτες που κανουν τη διαφορα και που δεν εχουν κριθει αντικειμενικα απο τον Γερμανο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα ειναι δυνατον να μην παρει θετικο αποτελεσμα αυτη η ομαδα οταν στην εντεκαδα του αγωνα δεν υπηρχε ουτε ενας λαγος!!!!!!Ενω αντιθετα υπηρχαν δυο αυθεντικοι πρωταθλητες και ενας τριτος που μπηκε παραλιγο να χριστει σκορερ!!!!Ετσι ειναι τα παραγματα κυριοι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κρίμα. Κρίμα γιατί το Ισραήλ δεν είναι καλή ομάδα και αυτό φάνηκε. Δυο καλούς παίκτες είχε και μέχρι εκεί. Η εθνική πρέπει να περάσει άνετα στο Μουντιάλ αν θέλει να θεωρείται αξιοπρεπής ομάδα. Εάν γυρίσουμε στις εποχές που φέρναμε ισοπαλίες με ομάδες τύπου Ισραήλ και εθεωρείτο επιτυχία (Δεν είναι και τόσο μακρινές), καλύτερα να ετοιμαστούμε για επέκταση της μιζέριας του ελληνικού πρωταθλήματος και στην Εθνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή