Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ!!!

Too good to be true!Ο Παναθηναικος απεδειξε και στο χθεσινο παιχνιδι με την ΤΣΣΚΑ οτι ειναι η καλυτερη ομαδα της Ευρωπης για 2-3 πολυ απλους λογους:1)γιατι εχει την καλυτερη περιφερεια απο καθε αλλον ευρωπαικο συλλογο με Διαμαντιδη,Σπανουλη,Γιασικεβιτσιους, Νικολας, 2)γιατι διαθετει στις ταξεις του μια απο τις μεγαλυτερες ελπιδες του ευπωπαικου μπασκετ,τον Πεκοβιτς και 3)γιατι πολυ απλα την ομαδα αυτη προπονει ο mr 7 Ευρωλιγκες, Ζελικο Ομπραντοβιτς!
Η αρμαδα του Ζελικο ξεκινησε εκπληκτικα στον χθεσινο τελικο και,εχοντας φοβερη αποδοση σε αμυνα και επιθεση,προηγηθηκε στο ημιχρονο με 48-28!Πραγματικα σε αυτο το διαστημα δεν υπηρξε υστερησας για το τριφυλλι,που χτυπησε τοσο μεσα απο την ρακετα οσο και απο την περιφερεια,με το εκπληκτικο ποσοστο στα τριποντα!(8/14)
Στο δευτερο ημιχρονο ολοι περιμεναμε την αντιδραση της ''αρκουδας'' και δυστυχως μας δικαιωσε....Η αμυνα της βραχυκυκλωσε τον Παναθηναικο και το ξυπνημα των Λανγκτον και Σμοντις στο τριτο δεκαλεπτο και στις αρχες του τεταρτου εφερε ενα σερι 17-0 για την ΤΣΣΚΑ!
Καπου εκει η ελληνικη ομαδα αντεδρασε και με τριποντη βομβα του Φωτση εμεινε σε αποσταση ασφαλειας..Στα τελευταια λεπτα ο Παναθηναικος βρηκε στηριγματα απο τον Περπερογλου και τον Σπανουλη αλλα ο Σισκαουσκας γυρισε παλι το παιχνιδι μονος του...
Η καταληξη του τελικου ειναι γνωστη!Ο Σισκα,εχοντας πανω του κολλημενο τον Νικολας, αστοχησε στο τελευταιο τριποντο και το σκορ εμεινε καρφωμενο στο 73-71!
Το 5ο ειναι γεγονος! MVP του final-4 ο Βασιλης Σπανουλης,μιας και στα δυο παιχνιδια ηταν σταθερος και ειχε κρυο αιμα οταν η μπαλα εκαιγε!Βεβαια,μια απο τις εικονες που θα μου μεινουν ηταν η εκπληκτικη ασσιστ του Διαμαντιδη!Οχι στα 40 λεπτα του τελικου αλλα στην απονομη,οταν παρεδωσε την κουπα στον εμβληματικο αρχηγο,Φραγκισκο Αλβερτη,ο οποιος κλεινει με τον καλυτερο τροπο την καριερα του!!
Ειναι φυσικο οτι ολοι οι φιλαθλοι του Παναθηναικου πλεουν σε πελαγη ευτυχιας αν και το οικοδομημα των αδερφων Γιαννακοπουλων τους εβαλε σε οικονομικους μπελαδες,μιας και ολοι θα πρεπει να αποκτησουν την καινουργια φανελα με το 5ο αστερι!!!
Υ.Γ. Περαστικα στον κυριο Παπαλουκα που,μετα τις 2 ηττες της ομαδας του,γευτηκε αλλη μια στον τελικο,μιας και οπως δηλωσε υποστηριζε την ΤΣΣΚΑ..Θεωρω οτι αυτη η δηλωση οταν βγαινει απο το στομα του αρχηγου του Ολυμπιακου και κυριως της Εθνικης Ελλαδας ειναι τουλαχιστον ατυχης...Κριμα,γιατι οι σπουδαιοι αθλητες πρεπει να ειναι και σπουδαιοι χαρακτηρες...

4 σχόλια:

  1. Στο Α' ημίχρονο εχουμε πάθει πλλλάκα και παρακαλάμε να διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός στο Β' μπας και οι Ρώσοι πλησιάσουν.
    Δεν περίμενε κανείς πιστεύω το 17-0 σερί !
    Θρίαμβος, πανάξιος θρίαμβος, ομάδα απο μέταλλο και καρδιά.
    Βασικά εξαιρετικές ομάδες και οι 4 των τελικών.
    Οι ομάδες του μέλλοντος θα χτίζονται όπωσ χτίστηκαν αυτές οι 4 αλλα όλοι θα θέλουν να μοιάσουν στην στρατιά του Ομπράντοβιτς.
    Κακίες σαν του -πράγματι άστοχου- Παπαλουκά δεν εχουν θέση πουθενά.
    Ελα και του χρόνου περιμένουμε κι άλλα καλύτερα.
    Ηξερα οτι η ΤΣΣΚΑ ειναι σκληρή ομάδα αλλα με εξέπληξε και πάλι που κατάφερε να καθηλώσει επι 8 λεπτά άποντο ΑΥΤΟΝ τον Παναθηναϊκό !
    Τωρα πρέπει να αλλάξω το λάβαρο μου με τα 3 αστέρια και να πάρω άλλο με πέντε, ω ρε έξοδα γαμώτο ! Χαχαχα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά απίστευτος τελικός και ανατριχιαστική η στιγμή της στέψης, με Διαμαντίδη και Φράγκι να σηκώνουν μαζί την κούπα.
    Αυτό που μου έκανε τεράστια εντύπωση, είναι ότι ακόμα και μέσα στη μέθη του θριάμβου οι παίκτες έκαναν την αυτοκριτική τους και παρέμειναν προσγειωμένοι ("παραλίγο να βγάλουμε τα μάτια μας..."). Δείχνουν ότι έχουν επίπεδο ως άνθρωποι.
    Με τον Παπαλουκά παιδιά πραγματικά δεν αξίζει ν' ασχολούμαστε. Τη δόξα που του αναλογούσε από το F4 την πήρε από τη δήλωσή του..

    Τζονάκο βάλε τα άλλα 2 αστέρια μόνος σου ρε. Από χθες πήραμε όλοι βελόνα και κλωστή και ράβουμε!

    Υ.Γ. Βλέπω τους Γιαννακοπουλαίους το καλοκαίρι να αρπάζουν παίκτες από ΤΣΣΚΑ και Μπάρτσα, γιατί τέτοιο καρδιακό δεν το αντέχουν ξανά! Βέβαια στην Ελλάδα δε θα επιτρέπεται ούτε να βήξουμε με τις τιμές των φαρμάκων, αλλά χαλάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για το 5ο γιατί δεν είμαι κάφρος παρ'ότι είμαι ΚΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, αλλά πραγματικά δεν το περίμενα αυτό με τον Παπαλουκά ειδικά από τον αδερφό μου. Λογικό δεν είναι στον τελικό να είναι με την πρώην ομάδα του που του χάρισε 2 Ευρωλίγκες και του έδινε να τρώει για 6 χρόνια πού είναι το παράλογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το παράλογο Stavros ειναι στο οτι ο Τεό ειναι βασικό και παλιό μέλος της Εθνικής Ομάδας και θα έπρεπε να πάρει το μέρος της ελληνικής ομάδας, όποια και αν ηταν αυτή.
    Προτίμησε όμως την ...γαβροσύνη :)
    Και το έκανε για να φανατίσει ενόψει των πλέη οφφ.
    Αρα θα ειναι και συνυπεύθυνος για οτι συμβεί. Δεν μπορεί ενας παίκτης του διαμετρήματος του να δηλώνει κατι τέτοιο, ας μην έλεγε καθόλου, τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή