Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;;;

Τέτοια εποχή ήταν πριν κάμποσα χρόνια όταν, ευρισκόμενος στην Κομοτηνή, αντί να διαβάζω για την χρυσή εξεταστική του Σεπτεμβρίου, όπως ήλπιζε η μητέρα μου, έπινα τη φραπεδιά μου και διαφωνούσα με όποιον μιλούσε ελληνικά για ΟΛΕΣ τις ομάδες της Superleague. ''Μην ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο, δεν είναι δίκαιο άθλημα'', μου είπε ξαφνικά ένας περίεργος από την άκρη του τραπεζιού. Τον κοίταξα αλαφιασμένος και ετοιμάστηκα για επίθεση αλλά αυτός συνέχισε απτόητος: ''είναι τυχερό άθλημα, μια φάση αρκεί για να καθορίσει αποτέλεσμα. Εγώ παρακολουθώ μόνο μπάσκετ. Κάθε ομάδα κάνει τόσες πολλές επιθέσεις και άμυνες στη διάρκεια ενός ματς που πάντα στο τέλος επικρατεί η ποιοτικότερη''.
Το όνομα του περίεργου το έχει ήδη αποβάλλει η μνήμη μου, την ατάκα όμως αυτή που ξεστόμισε την αποθήκευσα στον σκληρό δίσκο του εγκεφάλου και τη σκέφτομαι συχνά. Πολύ καλή αφορμή για να τη θυμηθώ ήταν το παιχνίδι της Τρίτης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Σάλκε. Το σκορ είναι ισόπαλο (2-2), είμαστε στο τελευταίο δεκάλεπτο, και ο Στοχ -ποιός άλλος;;; - σουτάρει από πλεονεκτική θέση! Σκοράρει και ο ΠΑΟΚ προκρίνετα, δεν βρίσκει στόχο και η ομάδα αποκλείεται. Προφανώς συνέβη το δεύτερο. Οι δημοσιογράφοι επιλέγουν τα προκατασκευασμένα κείμενα του αποκλεισμού και την επομένη του παιχνιδιού διαβάζω για αποχώρηση με ψηλά το κεφάλι, για χαμένη ευκαιρία, για ήττα στις λεπτομέρειες, για την απουσία του κόσμου και άλλες τέτοιες χαριτωμένες βλακείες (sic).
Aς βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.Πριν την περιβόητη ευκαιρία του Στοχ έχουν προηγηθεί τελείως ερασιτεχνικοί χειρισμοί από την διοίκηση του ΠΑΟΚ σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τάζεις κύριε Σαββίδη Ροναλντίνιο και Ντρογκμπά και φέρνεις ποδοσφαιριστές που απλά διασφαλίζουν την 2η θέση στην Ελλάδα. Κάνεις μέγιστη κωλοτούμπα στο θέμα Μέταλιστ και ενώ δηλώνεις στην αρχή ''δεν θέλω τέτοια νίκη'' μετά καταθέτεις ένσταση. Μιλάς για ξήλωμα της παράγκας και του παρασκηνίου, αλλά αυτό δεν σε εμποδίζει να μην προβάλλεις καμία διαφωνία σαν ΠΑΟΚ για την ομόφωνη επανεκλογή στην προεδρία της Superleague του υπαλλήλου του Ολυμπιακού, Μώραλη. Περνάς σαν επίσημη θέση της ΠΑΕ οτι ''ΑΝ η ομάδα μπει στους ομίλους του Τσου Λου θα αποκτηθεί ο Πιάτι από την Βαλένθια'' την ίδια ώρα που ο Στέφενς δηλώνει σε συνέντευξη τύπου οτι το ρόστερ χρειάζεται ενίσχυση.
Θα μπορούσα να συνεχίσω αλλά πιστεύω οτι όλοι καταλαβαίνουν τί εννοώ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έχασε κάποια ιστορική ευκαιρία, όπως πολλοί έσπευσαν να επισημάνουν. Του χρόνου, ως 2ος, θα είναι πάλι στο ίδιο σημείο. Μέχρι τότε όμως ο πρόεδρος επιβάλλεται να έχει μάθει από τα λάθη του. Ακόμα και αν πολλοί διαφωνείτε με την άποψή μου για την τακτική του Ιβάν, πιστεύω οτι όλοι συμφωνούμε σε ένα πράγμα: για να πάρεις το πρωτάθλημα και να βρεθείς στα ευρωπαικά σαλόνια  πρέπει να αγοράσεις -και όχι να δανειστείς- 5-6 Στοχ σε αξία και νοοτροπία. Μέχρι τότε, θα έχει το δικαίωμα ο περίεργος μπασκετόφιλος από Κομοτηνή να υποστηρίζει οτι το ποδόσφαιρο είναι τυχερό άθλημα. Συγγνώμη φίλε μου αλλά δεν είναι έτσι. . . 

3 σχόλια:

  1. το ποδόσφαιρο είναι τυχερό όταν περνάς στην επόμενη προκριματική φάση με ένσταση ενω σε έχουν αποκλείσει πανάξια στο γήπεδο και να δικαιώνεσαι για ένα στημένο παιχνίδι της αντιπάλου το 2009!σε όλα τα άλλα δεν υπάρχει η τύχη και αποδείχτηκε σε 4 παιχνίδι ευρωπαικά του ΠΑΟΚ της καρδιάς μας!


    dante loco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όσο έχεις τέτοια μυαλά και γραφεις τέτοια σχόλια μηδενίζεις τη προσπάθεια του φίλου μας να γράψει ένα κατά τάλλα συμπαθητικό και όχι πολύ ανακριβές άρθρο... επίτροπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλάξτε χρώματα στο μπλόγκ!! Μου βγήκαν τα μάτια!! Adriano (με ή χωρίς περιττά κιλά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή